سخنگوی وزارت بهداشت: همه بیمارستانها نوساز وزارت بهداشت در برابر زلزله مقاوم هستند

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به پرسشی در مورد اینکه چند درصد بیمارستان‌های جدید در برابر زلزله مقاوم هستند و میزان مقاومت آنها تا چند ریشتر است، گفت: همه 24 هزار تخت بیمارستانی که بعد از طرح تحول سلامت ساخته شده است در برابر زلزله ایمن هستند اما اینکه میزان مقاومت آنها تا چند ریشتر است را در جلسه بعدی نشست با خبرنگاران اعلام می‌کنم.
دکتر ایرج حریرچی گفت: البته در این ساخت و سازه همیشه احتمال تقلب وجود دارد و ممکن است پیمانکار در بتن یا میزان سیمان استفاده شده تقلب کند که این موارد جدا از روال معمول سازه‌های وزارت بهداشت است.
وی در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت فرسودگی بیمارستان‌های کشور گفت: طبق آمار سال 86 وزارت بهداشت، در آن سال پس از ارزیابی 545 بیمارستان از حمله 55 بیمارستان تهران که شامل هزار و 810 ساختمان بود، عمر متوسط بیمارستان‌های کشور 27 سال برآورد شد و مشخص شد که 73 درصد بیمارستان‌های کشور و 87 درصد بیمارستان‌های تهران فاقد ارزش بهسازی لرزه‌ای هستند و هزینه ساخت بیمارستان جایگزین کمتر از مقاوم سازی است.
وی به آمار بیمارستان‌های فرسوده و غیر مقاوم کشور اشاره نکرد اما توضیح داد: آمارهای جدید وزارت بهداشت نشان می‌دهد که در سال 93 تعداد بیمارستان‌های فاقد ارزش مقام سازی لرزه‌ای به 57 درصد در کشور کاهش یافته است و این آمار در سال 95 به 45 درصد کم شد.


سخنگوی وزارت بهداشت در مورد اینکه چند درصد بیمارستانهای جدید در برابر زلزله مقاوم هستند و میزان مقاومت آنها تا چند ریشتر است، گفت: همه 24 هزار تخت بیمارستانی که بعد از طرح تحول سلامت ساخته شده است در برابر زلزله ایمن هستند.
وی گفت: البته در این ساخت و سازه همیشه احتمال تقلب وجود دارد و ممکن است پیمانکار در بتن یا میزان سیمان استفاده شده تقلب کند که این موارد جدا از روال معمول سازه‌های وزارت بهداشت است.
حریرچی درباره وضعیت بهداشتی زلزله زدگان افزود: از نظر وزارت بهداشت، مسائل بهداشتی دو دسته است، یک دسته ارائه خدمات بهداشتی و درمانی توسط وزارت بهداشت است که هیچ مشکلی از این نظر نداریم، ارائه خدمات درمانی ادامه دارد و حتی واکسیناسیون دیفتری و کزاز نیز برای زلزله زد گان انجام می‌شود.
وی افزود: البته با توجه به اکثر زلزله زدگان زیر چادر زندگی می‌کنند با توجه به سرمای هوا احتمال اینکه تعدادی از آنان دچار سرماخوردگی شوند، وجود دارد اما یک دسته از مسائل بهداشتی به مسائلی مانند تامین حمام، توالت بهداشتی، ضد عفونی کردن آب آشامیدنی، یا دفع بهداشتی زباله یا تامین غذای سالم است که اجرای این اقدامات وظیفه وزارت بهداشت نیست و دستگاه‌های دیگری در این زمینه مسئولیت دارند.
سخنگوی وزارت بهداشت با اعلام اجرای واکسیناسیون دیفتری و کزاز برای زلزله زدگان گفت: با توجه به ماندن مردم زیر چادر احتمال بروز سرماخوردگی بین زلزله زدگان وجود دارد و مشکلی در ارائه خدمات بهداشتی به آنان نداریم.
حریرچی در پاسخ به این پرسش که آیا از دستگاه‌های دیگر اجرای این خدمات بهداشتی را مطالبه می‌کنید یا نه گفت: مطالبه می‌کنیم اما نه از طریق رسانه‌ها، به هر حال مسائل زیادی وجود دارد از جمله اینکه عده زیادی از مردم به دلایل مختلف از جمله نبود اعتماد به دستگاههایی مانند هلال احمریا نهادهای دیگر کمک هایشان به مستقیم به مناطق زلزله زده می‌آورند، که کار درستی نیست زیرا همین افراد نیز خودشان نیاز به غذا دارند، یا زباله تولید می‌کنند و حضورشان در مناطق زلزله زده ممکن است مشکلاتی ایجاد کند.
وی گفت: برای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی تا زمانی که مردم زلزله زده نیاز داشته باشند، در کنارشان خواهیم بود و با استفاده از اطلاعات سامانه سیب بیماران خاص شامل هموفیلی‌ها، تالاسمی‌ها و دیالیزی‌ها شناسایی شده‌اند و خدمات رسانی به آنان شروع شده است.
حریرچی افزود: خانه‌های بهداشت نیز با استفاده از کانکس در محل استقرار یافته و هیچ مشکلی در ارائه خدمات بهداشتی در مناطق زلزله زده وجود ندارد.
قائم مقام وزیر بهداشت در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه مسئولیت خراب شدن بیمارستان نوساز اسلام آباد غرب در زلزله با چه کسی است گفت: طبق مواد 17، 18، 22 و 32 شرایط عمومی پیمان، مسئولیت ایمنی سازه‌ها با پیمانکار است که باید طبق دستورات مهندس مشاور عمل کند و اگر قصوری صورت گرفته باشد باید پاسخگو باشد.
وی گفت: وزارت بهداشت مجری ساخت این بیمارستان نبوده و مجری ساخت آن وزارت مسکن بوده است، مهندس مشاور نیز که مرجع ذی صلاح است می‌تواند ایمن بودن سازه را تایید کند که این کار را کرده است، در هر صورت وزارت بهداشت از پیمانکار بیمارستان شکایت کرده است و مرجع صلاحیت‌دار برای تعیین مقصر قاضی پرونده است.
حریرجی افزود: با توجه به اینکه قبل از زلزله اصلی یک پیش لرزه 4.3 ریشتری آمده بود، بیمارستان در زمان زلزله اصلی تخلیه شده بود و هیچ فردی اعم از بیمار یا پزشک و پرستار در بیمارستان تخریب شده در اسلام آباد غرب کشته نشده است.
وی گفت: طبق آخرین آمار وزارت بهداشت، در زلزله استان کرمانشاه 12 هزار و 386 مصدوم در بیمارستان‌ها پذیرش شدند که از این تعداد هشت هزار و 377 نفر سرپایی درمان و دو هزار و 188 نفر در بیمارستان‌های کرمانشاه بستری شدند که از این تعداد 372 نفر هنوز بستری هستند و 391 مصدوم نیز به بیمارستان‌های تهران،کرج و همدان اعزام شدند.
حریرچی افزود: هزار و 373 عمل جراحی در بیمارستان‌های کرمانشاه برای مصدومان زلزله انجام شد و در مجموع با احتساب اعمال جراحی در تهران، کرج و همدان تاکنون هزار و 550 عمل جراحی برای نجات زلزله زدگان انجام شده است.
وی ادامه داد: تعداد کشته‌های زلزله نیز بیش از 400 نفر است و فقط دو مصدوم در حین انتقال به بیمارستان یا در بیمارستان فوت کردند که به هیچوجه آمار بالایی نیست، تعداد افرادی که دچار قطع عضو شدند نیز به زحمت به تعداد انگشتان دو دست می‌رسد و عمل‌های پیوند عضو نیز همگی موفقیت آمیز بودند.
قائم مقام وزیر بهداشت گفت: برخی از مصدومان زلزله تا سالها به پیگیری درمان و خدمات بهداشتی یا خدمات سلامت روان نیاز دارند که وزارت بهداشت تا آخر در کنارشان خواهد بود.
وی افزود: نیازهای زلزله زدگان در روزهای اول بیشتر چادر و پتو و لباس و تغذیه بود که این موارد اکنون تامین شده است و حتی با حضور و مشارکت مردم تعداد پتو و لباس‌های ارسال شده بیش از نیاز زلزله زدگان است.
حریرچی گفت: فعلا هیج بیماری عمده‌ای بین زلزله زدگان وجود ندارد، شایعه بروز وبا بین زلزله زدگان را رد می‌کنیم، زیرا با توجه به سرما و شرایط اقلیمی امکان بروز وبا وجود ندارد، البته قطعا شرایط ایده آل نیست و تا استقرار مردم زلزله زده در مسکن دائمی امکان بروز سرماخوردگی و بیماری‌های جزئی وجود دارد.
قائم مقام وزیر بهداشت در پاسخ به پرسشی درباره مشکلات مالی طرح تحول سلامت و بدهی بیمه‌ها گفت: بدهی بیمه‌ها به وزارت بهداشت اکنون حدود 12 هزار میلیارد تومان است اما با وجود مشکلات مالی خدمات تعهد شده طرح تحول سلامت ادامه دارد و بیماران برای تهیه ملزومات مورد نیازشان مانند قبل از اجرای این طرح به خارج از بیمارستان فرستاده نمی‌شوند.
وی گفت: درخواست وزارت بهداشت افزایش اعتبارات نیست، ما فقط می‌خواهیم همان اعتبار مصوب شده در سال 93 را برای طرح تحول سلامت با احتساب تورم کشور، به وزارت بهداشت بپردازند، بیمارستانها و داروخانه‌ها بر اساس تعرفه‌های مصوب دولت فعالیت کرده‌اند و اکنون پولشان را می‌خواهند.
وی افزود: وزارت بهداشت همچنان به عهدی که با مردم بسته است، پای بند است، اما برخی طرف‌های وزارت بهداشت به تعهداتشان عمل نکردند، مثلا شرکت‌هایی که قبلا به وزارت بهداشت آمبولانس فروخته بودند، قطعات مورد نیاز این خودروها را تامین نکردند و مجبور شدیم در هر مرکز به ازای هر چند آمبولانس یک آمبولانس را زمین گیر کنیم و از قطعات آن برای فعالیت بقیه آمبولانس‌ها استفاده کنیم تا کار مردم روی زمین نماند.
حریرچی اضافه کرد: با استفاده از همین امکانات بود که توانستیم هشت اتوبوس آمبولانس، 70 آمبولانس و سه بالگرد را در منطقه زلزله زده فعال نگه داریم و اگر این خدمات نبود حتما تعداد بیشتری از مصدومان جان خود را از دست می‌دادند.
سایر اخبار این روزنامه
پرداخت وام‌ 140 میلیون تومانی خرید مسکن از شنبه آینده رهبر معظم انقلاب در جلسه رسیدگی به مشکلات زلزله‌زدگان تاکید کردند تامین مسکن زلزله‌زدگان با مدیریت متمرکز و کار جهادی سخنگوی وزارت بهداشت: همه بیمارستانها نوساز وزارت بهداشت در برابر زلزله مقاوم هستند دکتر جهانگیری در جلسه ستاد تنظیم بازار: در تنظیم بازار، حمایت از تولید داخلی باید همواره مدنظر باشد مدیرکل بین‌الملل بانک مرکزی: مشکل حساب بانکی‌ ایرانی‌ها در چین حل شد زنگنه: مخالفت با قرارداد توتال بیمارگونه است موشه یعلون: آنچه را ما به زبان عبری می‌گوئیم وزیرخارجه عربستان به عربی می‌گوید در اطلاعیه ستاد کل نیروهای مسلح اعلام شد؛ 4 مصوبه فرمانده کل قوا برای تسهیل در امور سربازان مناطق زلزله‌زده کرمانشاه اتحادیه عسرائیل آذری جهرمی: پیگیرموضوع برقراری ارتباطات مستقیم بانکی بین ایران و مالزی هستیم معاون وزیر آموزش و پرورش: تصمیمی بر ادغام معاونت ابتدایی و متوسطه نداریم آغاز ثبت‌نام از فردا زمان توزیع کارت آزمون دکتری اعلام شد رئیس جمهور فردا به روسیه می‌رود رئیس بنیاد شهید خبر داد: اشتغال 75 هزار نفر از ایثارگران در چهار سال اخیر رهبر معظم انقلاب در جلسه رسیدگی به مشکلات زلزله‌زدگان تاکید کردند تامین مسکن زلزله‌زدگان با مدیریت متمرکز و کار جهادی رهبر معظم انقلاب در جلسه رسیدگی به مشکلات زلزله‌زدگان تاکید کردند تامین مسکن زلزله‌زدگان با مدیریت متمرکز و کار جهادی رهبر معظم انقلاب در جلسه رسیدگی به مشکلات زلزله‌زدگان تاکید کردند تامین مسکن زلزله‌زدگان با مدیریت متمرکز و کار جهادی رهبر معظم انقلاب در جلسه رسیدگی به مشکلات زلزله‌زدگان تاکید کردند تامین مسکن زلزله‌زدگان با مدیریت متمرکز و کار جهادی رهبر معظم انقلاب در جلسه رسیدگی به مشکلات زلزله‌زدگان تاکید کردند تامین مسکن زلزله‌زدگان با مدیریت متمرکز و کار جهادی